Stichting Vaart in Zorg geeft betekenis

Stichting Vaart in Zorg geeft betekenis

Wanneer je merkt dat je betekenis geeft wat doe je er dan mee, sterker nog, wat kun je er dan mee? Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen van mensen die werken in de dienstverlenende sector. Wij zijn ervan overtuigd dat je niet aan de mens, patiënt, cliënt of leerling gaat ‘sleutelen’ maar dat je uitzoekt hoe wisselwerking met de omgeving er voor de betrokken uitziet en in welke omgeving dat het beste lukt. We geven continu betekenis, of je nu wilt of niet.

Daarmee zeggen we dat we betekenis geven aan wat we waarnemen en dat ieder daar een eigen kenmerkende manier voor heeft. Als de samenleving, de overheid, een organisatie een toestand heeft gecreëerd waarin een bepaalde vorm van betekenisgeving dominant is en die niet past bij jou en of bij die toestand dan geeft dat spanning. Bij ons leer je die spanning te begrijpen en kun je die onder woorden brengen.

Wij bieden:

  • Een eerste vrijblijvend en kosteloos oriëntatie gesprek aan waarin we samen met u de mogelijkheid verkennen om tot een passend aanbod te komen.
  • Coachingstrajecten (individueel)
  • Opleidingen op maat (met meerdere medewerkers waarbij we ook de mogelijkheid verkennen om de opleiding te vullen met medewerkers van organisaties die aan uw organisatie zijn gelieerd of waarmee u samenwerkt)

Over ons

Albert en Ingrid hebben verschillende achtergronden. Ze zijn anders opgeleid en hebben ervaring in gevarieerde omgevingen. Albert is een stadsmens en wereldburger, Ingrid groeide op in een klein dorp en weet dat gewoon doen goed genoeg is. Twee verschillende mensen in één stichting. Die variatie helpt om verschillen in betekenisgeving te herkennen. Het verschil willen zien van elkaar en het omarmen in plaats van elkaar daarop te beoordelen maakt ons een bijzonder duo. Dat geeft een hoge dynamiek waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen met als uitkomst dat het product wat we leveren er beter van wordt.

Verschillen en variatie zien we ook om ons heen. Iedereen neemt anders waar en geeft daarmee anders betekenis. Het één is niet beter dan het ander. Hoe je waarneemt is altijd van waarde. Het uitstellen van je oordeel, het verzamelen van waarnemingen zonder daar direct ordening in aan te willen brengen en zo een palet van waarnemingen samen te stellen brengt ons steeds naar een punt waarop wij niet zeggen: ‘Zo is het en niet anders’, maar aan de slag gaan met de vraag: ‘Zou dit ook iets kunnen betekenen en willen jullie daar ook eens over nadenken?’.

Scroll naar boven