Coaching met betekenisgeving als kompas

Tegenwoordig weten we niet beter. We werken hard, zorgen voor ons gezin en een leven lang leren is helemaal ‘in’. We zijn altijd online en we hebben vrienden over de hele wereld die we continu op de hoogte houden met alles wat we doen. Onze telefoon is steevast in onze nabijheid en we checken voortdurend of we nog iets gemist hebben. In ons werk en in contact met instanties of overheid ervaar je voortdurend dat er iets moet.

Er komt een moment dat we ons realiseren dat we heel veel ballen gelijktijdig in de lucht houden. Je moet zoeken naar balans en even rustig aan doen anders krijg je een burn-out, is dan een veel gehoord advies. Je krijgt uitgelegd, meestal aan de hand van een model, dat je de tijd moet managen, dat je keuzes moet (leren) maken, dat je voor jezelf moet opkomen of nu even voor jezelf moet kiezen. Of je daarmee écht geholpen bent en hoe je dan verder moet om niet opnieuw in dezelfde patronen terecht te komen is niet in beeld.

Bij de Stichting Vaart in Zorg gaat het niet alleen om jou maar ook om de wisselwerking tussen jou en je omgeving. Dit doen we aan de hand van vormen van betekenisgeving. Je persoonlijke groei staat centraal maar steeds in relatie tot wat je leert waarnemen in je eigen omgeving. Je gaat herkennen welke vormen van betekenisgeving in jouw omgeving dominant zijn, waar je het repertoire van je eigen oriëntatie kunt oprekken en soms kom je tot het inzicht dat verandering van omgeving nodig is omdat je daar beter past. We helpen je om in jouw omgeving zichtbaar te maken wat er nodig is om weer passend verder te kunnen. En als dat dat niet kan of niet lukt helpen we bij het zoeken naar een nieuwe omgeving waar het wel kan.

De coaching kan ook genoten worden als individuele verdieping op onze opleidingen en trainingen. Voordat we daadwerkelijk over gaan op een coachingstraject kan je vrijblijvend een afspraak maken om te horen wat wij voor je kunnen betekenen. Een coachingstraject wordt steeds op maat vastgesteld in overleg met de deelnemer en kan tussentijds worden verlengd of ingekort.

Scroll naar boven